burgonya
csirke
fokhagyma
fűszer
gyömbér
húsok-halak
szójaszósz
távolkeleti
világkonyha
A legjobb sült csirkecomb
Ez az egyik kedvenc sültcsirke receptem. Egy ideje nem készítettem, de itt az ideje többször elővenni. Szeretem azokat az ételeket, amikhez nem kell külön köretet készíteni és a sütőben sült húsoknál ezt könnyű megvalósítani. Mindent egyben, egyszerűen, egy edényben. Éljen a lustaság és a kényelem! :)
Maga pác és a fűszerezés távolkeleti ihletésű. Gyömbér, fokhagyma, méz és szójaszósz az alap, ezt bolondítom meg további fűszerekkel. A pác sötét, ezért ne ijedjünk meg, ha a bőre picit megfeketedik, ez természetes.
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb (félbevágva felső és alsó részére)
6 evőkanál (Kikkoman) szójaszósz
3 evőkanál méz
4 gerezd friss fokhagyma
1 "pingpong labdányi" friss gyömbér
1-2 evőkanál mogyoróolaj
frissen őrölt szegfűbors vagy piros bors
1/2 teáskanál csilipehely vagy 1-2 friss chili felkarikázva
1 teáskanál ötfűszer keverék (bármelyik ázsiai fűszeresnél kapható)
apró újburgonya köretként
A fokhagymát és a gyömbért lereszelem, majd összekeverem a mézzel, szójaszósszal és az olajjal, valamint a fűszerekkel. Ha van időm, 1-2 órát hagyom pácolódni, de akár mehet egyből a sütőbe.
1 órán át lefedve sütöm 160 fokon. Ekkor megforgatom a combokat és mellészórom az apró burgonyákat. Fedő nélkül sütöm további egy órát. Közben párszor meglocsolgatom a szafttal a húst, hogy ne száradjon ki.
0 vélemény