Filemons Cream

Epres - tejszínes keksz



Friss eper, könnyű és krémes tejszínhab, ragyogó napsütés, virágillatú levegő... tavasz!
Teljesen belehabarodtam az eperbe ezen a tavaszon, legszívesebben éjjel nappal csak azt ennék! Ez már a második epres coockie amit sütök pár héten belül: a tejszínhabos epernek a keksz változata. Könnyű, majdnem hogy habos, és a piros gyümölcstől igazán frissítő.

Hozzávalók kb. 20 kekszhez:

30 dkg eper
25 dkg liszt
10 dkg vaj (teavaj, nem margarin)
10 dkg porcukor
1 csipet só
2 teáskanál sütőpor
1 dl habtejszín

Az epret megmosom és felkockázom. A sütőt 200 fokra előmelegítem (mellőzöm a légkeveréses funkciót).
Vajas tésztát készítek: a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverem, majd az apró kockára vágott hideg vajjal elmorzsolom. Mikor már teljesen morzsaszerű, akkor belekeverem a felvert tejszínhabot és az epret. 
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és evőkanálnyi adagokat helyezek rá a tésztából. A sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm a kekszeket. A még meleg sütiket rácsra helyezem és azon hagyom kihűlni. 1-2 napon belül fogyasszuk el.



You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images