Friss eper, könnyű és krémes tejszínhab, ragyogó napsütés, virágillatú levegő... tavasz!
Teljesen belehabarodtam az eperbe ezen a tavaszon, legszívesebben éjjel nappal csak azt ennék! Ez már a második epres coockie amit sütök pár héten belül: a tejszínhabos epernek a keksz változata. Könnyű, majdnem hogy habos, és a piros gyümölcstől igazán frissítő.
Hozzávalók kb. 20 kekszhez:
30 dkg eper
25 dkg liszt
10 dkg vaj (teavaj, nem margarin)
10 dkg porcukor
1 csipet só
2 teáskanál sütőpor
1 dl habtejszín
Az epret megmosom és felkockázom. A sütőt 200 fokra előmelegítem (mellőzöm a légkeveréses funkciót).
Vajas tésztát készítek: a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverem, majd az apró kockára vágott hideg vajjal elmorzsolom. Mikor már teljesen morzsaszerű, akkor belekeverem a felvert tejszínhabot és az epret.
0 vélemény