Filemons Cream

Epres - mandulás keksz



Egyszerű és gyors kis tavaszi keksz, mandula liszttel és friss eperrel.

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz) :

10 dkg hideg vaj
10 dkg finomliszt
8 dkg mandulaliszt
1 csipet só
5 dkg porcukor és egy kis zacskó vaníliás cukor
a díszítéshez eper és kristálycukor


A hideg vajat a lisztekkel, a sóval és a cukrokkal összemorzsolom, majd gombóccá gyúrom. Folpackba tekerem a tésztát és fél órára beteszem a hűtőbe.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtom és egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével megformázom a kekszeket. Sütőpapírra helyezem, megszórom cukorral és eperrel díszítem. Kb. 10 perc alatt megsütöm. Várjuk meg azért, amíg kihűl...





You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images