Filemons Cream

Töltött kucsmagomba


Most következzen egy recepet, Édesapám tollából":


A kucsmagombákat áprilistól május végéig erdőkben, erdőszéleken, tisztásokon, cserjésekben, parkokban, füves területeken gyűjthetjük. Nagyobb kertek, gyümölcsösök erősen trágyázott talaján is megjelenhet. Az ízletes kucsmagomba süvege méhsejtszerű gödörkékből és azokat egymástól szabálytalan lefutással elválasztó bordákból áll. A süveg színe a világos okkertől a szürkésbarnáig változhat. Alakja különböző: gömbölyded-tojásdad, vagy kissé hegyes. A gomba süvegének alakja, színe a növekedés folyamán erősen változik. A tönkje sima, világos okker, fehéres, a süveg peremével teljesen összenőtt. Termőtestét egyetlen üreg tölti ki. Törékeny húsa kellemes illatú és ízű. Aránylag ritka.
Az üreges testét különböző töltelékkel szoktam megtölteni és sütni. A következő receptet szeretném megosztani Önökkel.
Töltött kucsmagomba
Az általam talált és leszedett nagyobb gombákat folyó víz alatt megmosom, hosszában kettévágom és félreteszem. Szalonnát apró kockára vágom és a vöröshagymát üvegesre pirítom rajta. Kockára vágott csirkemájat és a kisebb gombákat megpirítom. Fűszerezem borssal, kakukkfűvel és kevés oregánóval. Sóval ízesítem. Ezt a ragut párolt rizzsel és tojás sárgájával összekeverem. Ezt a kész ragut a gomba üreges testébe teszem. Kivajazott üvegtálba fektetem, úgy, hogy a rizs talpazat legyen alul.


A gombákat megsózom, tejföllel megkenem, és reszelt sajttal meghintem. Forró sütőben, 10-15 percig sütöm.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images