Ahogy én tapasztaltam, a lazac sokak számára a drágább kategóriájú ételek közé sorolható, és ebben azért van valami igazság. Viszont nagyon egészséges is! Mostanság azért nagyon gyakran készítek el ételeket lazacból, és egyre izgalmasabb hozzávalókkal tudom összehozni ezt a halat.
Legutóbb a méz és a narancs párosa nyert, a képen látható az elkészített étel.
Én ezeket használtam fel:
- 2x 125 gr lazacfilé
- 2 db újhagyma
- 2 narancs
- 3 teáskanál kapor
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olaj
- 1 doboz bébispenót
- 250 gr koktélparadicsom
- csipetnyi só
- balzsamecet
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
Összekeverem a fokhagymát, kaprot, sót, borsot és a mézet az olajjal, ráöntöm a lazacfilékre. Megpucolom a narancsot, és felkarikázva mellé és a filék közé teszek narancsokat. Majd a tetejére jöhet az elkarikázott újhagyma!
Kb. 15-20 percig sül a hal, és mielőtt kivenném, előkészítem a tányérra a köretet.
A zöldségeket megmosom.Egy maréknyi bébispenótot és kb 7 db koktélparadicsomot teszek a tányérra ízlésesen elrendezve, megöntözöm egy kevés balzsamecettel és rászórok 2 csipet sót!
Ezután jöhet a lazac a köret mellé, és szintén egy könnyű rosét ihatunk mellé. Érdemes 2012-es évjáratot választani pl: Takler Kékfrankos Rosé 2012-t, amit előzőleg behűtöttünk.
Nagyon ízletes, pikáns a hal,mert a méz és a narancs iszonyúan jól illenek egymáshoz és feldobják és karakteressé teszik ezt az ételt.
Mindenképp megér egy próbát!
0 vélemény