Filemons Cream

Köret: padlizsán és sárgarépa paradicsommal



Egy új téma: a köretek. A cél, hogy megmutassuk, milyen változatosak is lehet a főfogások kísérői. Kicsit dobjuk a sarokba az unalmas tészta-rizs-burgonya triót, felejtsük el a krumplipürét, a rizi-bizit! A fő hozzávalók az idényzöldségek és házi "tészták".

Ez a fogás is olyan zöldségekből készült, amiket így télen is bárhol beszerezhetünk. Egyszerű és olcsó.
Csirke és marhasült mellé ajánlom.

Hozzávalók 2 főre:

1 közepes padlizsán
2 nagy sárgarépa
1/2 szál póréhagyma
1 dl passzírozott paradicsom
só, bors, oregánó
olíva olaj

A zöldségeket kisebb kockákra vágom és egy tűzálló tálba szórom. Meglocsolom a paradicsomszósszal, egy evőkanál olíva olajjal. Bőségesen sózom, borsozom és oregánóval fűszerezem. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt sül meg.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images