Filemons Cream

Sajtkrémes sült padlizsán



Még mindig  csodaszép padlizsánokat lehet kapni, így kiötlöttem egy újabb receptet. Már kicsit untam a paradicsomos változatokat, valami krémesebbet szerettem volna. Így jött a krémsajt és a mozzarella.

Hozzávalók 2 főre:

egy közepes, szép kemény padlizsán
1 fej hagyma
25 dkg darált hús (borjú vagy sertés)
tömlős sajtkrém
fokhagyma
mozzarella
só, bors, citromlé, olívaolaj

A padlizsánt és a hagymát  kb. 2-3 cm-es kockákra vágom, sózom, meglocsolom 1-1 evőkanál citromlével és olívaolajjal. Összekeverem, hogy az olaj mindenhol érje és bedugom a 200 fokos sütőbe. Kevés olajon megpirítom a darált húst. Sózom, borsozom, és adok még hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát. Kevés vizet öntök alá és 10 percig párolom. Belenyomom a tömlős sajtkrém felét és alaposan elkeverem, hogy "felolvadjon". A húst ráöntöm a már félig megsült padlizsánra, összeforgatom és a tetejére mozzarella sajtot teszek. További 15-20 perc alatt készre sütöm, amíg a sajt szép aranybarnára pirul.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images