Filemons Cream

Gyömbéres - ropogós csirkeszárnyak


Mennyeien fűszeres, ropogósra sütött csirkeszárnyak, amelyeket a kisült szafttal átitatott pirítóssal tálaltam. Tökéletes lehet akár vacsorára, vagy "sörkorcsolyának" is. Nyáron nyugodtan grillezzük!

Hozzávalók 2 főre:

10 csirkeszárny
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt chili
1 csipet őrölt narancshéj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
4-5 ek édes szójaszósz (pl. Heinz)
1 ek balzsamecet
1 ek olívaolaj

A csirkeszárnyat megmosom és leszedem róla az esetleges maradék tollakat. Csak a felső két harmadát használom: részeire vágom, viszont a szárny legvégét nem sütöm meg. Így 10 kis darabot kapok.
Először bedörzsölöm a húst a fűszerporokkal, majd a fokhagymával, végül a szószokkal. Egy tűzálló tálban, lefedve (!), 200 fokos sütőben 25 percig sütöm. Ekkor eltávolítom a fedőt vagy az alufóliát és ropogósra sütöm. Kiveszem a szárnyakat a sütőtálból. Egy zsemlét vékonyan felszeletelek és a tál aljára fektetem, hogy felszívja az isteni finom szaftot. Kb. 2 percre visszadugom a sütőbe, hogy megpiruljanak és ropogósak legyenek.



You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images