Filemons Cream

Kacsamell steak édes-savanyú pirított zöldségekkel


A kacsamellet sose tudom megunni, az egyik kedvenc fogásom. Jól illenek hozzá a távol-keleti ízek is, és pont egy jó "kínaira" vágytam. A LIDL-ben pont volt friss shiitake gomba, így azt is belecsempésztem a köretbe.

25-30 perc alatt bőven elkészíthető ételről van szó, és igazán nem bonyolult. Ha nem kapsz friss shiitake gombát, a szárított is megteszi, legvégső esetben pedig

Hozzávalók 2 főre

2 db fiatal kacsamell (kb. egyenként 20-25 dkg)
só és frissen őrölt bors

1 nagy fej hagyma
2 db kaliforniai paprika
20 dkg friss shiitake gomba
friss gyömbér
1 evőkanál nádcukor
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál világos szójaszósz

A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A kacsamellet megmosom, majd szárazra törölgetem. Egy éles késsel centinként bevagdosom a bőrét. Bőségesen sózom és borsozom. 

Egy hideg serpenyőbe teszem bőrös oldalával lefelé, amit csak ezután kezdek el melegíteni. Aranybarnára sütöm a bőrét, majd megfordítom és 1-2 percig pirítom. 

Mérettől függően a sütőben további 10-15 percig sütöm. Tálalás előtt 5 percig hagyom pihenni.

Amíg a kacsamell a sütőben van, addig összedobom a köretet. A zöldségeket vékony csíkokra vágom és egy nagyon forró wokban, folyamatosan kevergetve, pár percig pirítom. Fontos, hogy a wok nagyon forró legyen, hogy a zöldségek piruljanak, ne párolódjank.

Megszórom a cukorral és folytatom a kevergetést. 1 perc után meglocsolom az ecettel, majd a szójaszósszal.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images