Filemons Cream

Csokoládés chia puding eperrel




Ha azért nem szoktál reggelizni, mert nincs időd elkészíteni, akkor ez nem lehet kifogás többé! Ha este rászánsz 5 percet, akkor másnap nincs más dolgod, mint elégedetten bekanalazni ezt a finomságot, hogy ma valami igazán finomat és szuper egészségeset reggeliztél!

Chia magot minden nagyobb élelmiszer boltban, drogériában és bioboltban lehet kapni. Az aztékok és maják energianövelőként használták a magot. Rengeteg magyar nyelvű weboldal foglalkozik a hatásaival, talán ez a legrészletesebb. Én első sorban magas tápanyag és vitamintartalma, valamint antioxidáns hatása miatt csempészem az étrendembe.

Hozzávalók 1 főre:

2 dl kókusztej
2 dkg 90%-os étcsokoládé
1 evőkanál méz
30 g chia mag (feles pohárban szoktam kimérni a 4 rész folyadék és 1 rész chia arányhoz)
kevés fahéj

friss eper a tálaláshoz

A kókusztejet felmelegítem és folyamatos kevergetés mellett felolvasztom benne a csokoládét és a mézet. Egy kis csipet sóval és fahéjjal ízesítem.

Leveszem a tűzről és belekeverem a chia magot. Párszor átkeverem amíg lehűl. Ez nem vesz igénybe többet pár percnél, közben pedig szépen elkezd sűrűsödni.

Áttöltöm egy kis tálkába és éjszakára a hűtőbe teszem. Reggel friss eperrel tálalom.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images