Filemons Cream

Fűszeres (indiai) vörös lencse leves kolbász chipszel


A vörös lencse egyik nagy előnye, hogy hamar elkészül, nem szükséges áztatni. Nekem mindössze 30-40 perc kellett ehhez a leveshez...

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg vörös lencse
olíva olaj
1 fej nagy hagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
1 teáskanál kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk kardamom
2 tk garam masala
2 csapott evőkanál paradicsom püré
1 liter csirke alaplé (lehet húsleves kockából is)
1/2 lime leve
só és bors
a tálaláshoz natúr joghurt és csilipehely


A lencsét egy szűrőbe teszem és alaposan átmosom folyó hideg víz alatt, majd lecsepegtetem.
A hagymát és a fokhagymát kevés olíva olajon 5 perc alatt megpárolom. Hozzáadom a fűszereket, a paradicsom pürét és a gyömbért is. Kicsit megpirítom, de nagyon kell vigyázni, hogy ne égjen oda, mert keserű lesz. Ezután mehet hozzá a lencse és az alaplé is. Sózom, borsozom. Kb. 20-25 perc alatt főtt készre nekem. A kóstolás után ízesítettem még lime lével és pici sóval.
Tálaláskor megszórom csilipehellyel és kevés joghurtot is adok hozzá.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images