Filemons Cream

Hogyan süssünk gesztenyét?


Pár trükk amivel a sült gesztenyénk könnyen tisztítható és tökéletes lesz. Így a papírvékony belső, keserű héj is könnyen lejön.

1, Sütés előtt negyed órára áztassuk vízbe a gesztenyét.
2, A sütőt 200 fokra melegítsük elő. Tilos a légkeverés!
3, A gesztenye csücskénél metsszük be egy éles késsel a külső héját két, egymásra merőleges vágással.
4, Tegyük a tepsire és spricceljük meg kevés vízzel.
5, Süssük 25-30 percig.
6, Sütés közben párszor rázogassuk, forgassuk meg a gesztenyéket.
7, Élvezzük az isteni illatot!
8, Várjuk meg amíg picit kihűl és pucolhatjuk is.
9, A belső, hártyaszerű réteget is távolítsuk el, mert az igencsak keserű!
10, Jó étvágyat!


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images