30 perc alatt
bazsalikom
chili
gourmet
gyors
hal
húsok-halak
lazac
méz
világkonyha
Vajban sült lazac bazsalikommal, csilivel és mézzel
Annyira jól sikerült a mézes-szójaszószos-korianderes lazacom még anno, hogy lassan két éve nem is próbáltam ki másképp ezt a halat. Tegnap viszont úgy döntöttem, ideje változtatni és megérte. Itt az új kedvenc hasonlóképp furcsa ízkombinációkkal. A méz maradt, de a szója és a koriander helyett érkezett a friss bazsalikom és chili.
Hozzávalók két főre:
2 szelet, egyenként 150 grammos lazac
5 dkg teavaj
kb 10-15 nagy, friss bazsalikomlevél
1 teáskanál méz
1 teáskanál apróra vágott chili
só, bors
A vaj felét egy forró serpenyőben felolvasztom. A halat sózom és borsozom. Mikor már a vaj "forr", beleszórom a bazsalikomot és egy percig pirítom. Ráteszem a lazacot. Mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, de ez függ a szelet vastagságától is. Mikor kész, melléteszem a vajat, és hagyom "felforrni". Ezután szórom rá a chilit és csorgatom rá a mézet. Kb. még egy percig nagy láng felett, folyamatosan rázogatva pirítom és kész is.
10 perc alatt kész vacsora vagy ebéd. Mellé tálaljuk egy könnyű salátát, vagy natúr rizst.
0 vélemény