csirke
fokhagyma
gyömbér
húsok-halak
rizs
távolkeleti
világkonyha
Pirított rizs csirkével és paprikával
Imádom a kínai jellegű pirított rizst. Bármikor, akár 15 perc alatt össze lehet dobni és kedvünkre variálhatjuk különféle húsokkal és zöldségekkel. Célszerű wokot használni ehhez az ételhez, mert jobb a hő eloszlás benne és hamarabb megpirul benne minden. Plusz, jobban elfér benne az étel és kevesebb az esélye annak is, hogy kevergetésnél mellépotyog valami.
Hozzávalók 2 főre:
1 zacskós rizs ( a gyorsaság kedvéért)
30 dkg csirkemell
1 nagy kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
3-4 cm hosszú gyömbér
1 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
A rizst megfőzöm.
Eközben a fokhagymát és a gyömbért lereszelem és kevés olíva olajon megpirítom. Rádobom a csíkokra vágott csirkemellet és aranybarnára sütöm. Ekkor jöhet rá a paprika, a méz és a szójaszósz. Felforralom, összekeverem a rizzsel és nagy lángon pár perc alatt megpirítom.
0 vélemény