olasz
paradicsom
tészta
Húsos - paradicsomos canelloni
Kevés előkészítést igényel ez a finom tészta. Minimális alapanyagból készül, de maximálisan finom!
Hozzávalók 1-2 főre:
8-10 canelloni tészta
20 dkg darált hús
friss bazsalikom és chili
1 jó minőségű paradicsom konzerv (amiben a paradicsomok kockára vannak vágva)
só és bors
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tepsit vagy jénai tálat kikenem egy kis olíva olajjal.
A darát húst ízesítem sóval és borssal, majd fűszerezem apróra vágott friss bazsalikommal és chilipaprikával. Egyiket se sajnáljuk belőle!
A tésztát nem főzöm elő, mert majd a paradicsomos mártásban fog megpuhulni. A fűszeres darált hússal megtöltöm a tésztát, a tálba sorakoztatom őket. Nyakon öntöm a paradicsommal és annyi vízzel, amennyivel a szósz éppen elfedi a tésztát. Megszórom még bazsalikommal, lefedem és 25 percig sütöm, majd a tetőt eltávolítva további 5 percig pirítom.
0 vélemény