csirke
gluténmentes
méz
sült
szójaszósz
Sültcsirke mézzel, gyömbérrel, ananásszal és chilivel
A méz, a szójaszósz, a gyömbér és a fokhagyma kombinációja régóta a kedvencem. Most egy kis ananászlével és chilivel bolondítottam meg az egészet, melytől -ahh - hihetetlenül pikáns lett! Dupla nyami-nyami díjas nálam!
Hozzávalók 2 főre:
2 egész csirkecomb
2 evőkanál (nem édes) szójaszósz
1 evőkanál méz
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 dl ananászlé
friss csilipaprika karikák ízlés szerint
A "mártás" hozzávalóit összekeverjük, majd a tűzálló tálba helyezett combokra öntjük. Lefedve, 180 fokos sütőben 50 percet sütöm, majd a tetőt levéve további 15-20 perc alatt ropogósra pirítom a bőrét. Tálaljuk rizzsel!
0 vélemény