Sose unom meg a muffinokat, mert nagyon gyorsan elkészülnek és sose sütök belőlük kétszer ugyan olyat.
Nincs is jobb mint egy nyűgös-álmos reggelen gyorsan összedobni egy ínycsiklandó változatot. Maximum 5 perc alatt kész a tészta, és amíg megsül, csinálhatjuk a megszokott reggeli teendőinket. A friss muffin illata még a legmorcosabb napokat is feldobja!
Hozzávalók (12 pici muffinhoz):
10 dkg (szoba hőmérsékletű) vaj
20 dkg barna cukor
2 nagy, egész tojás
4 evőkanál málnaszörp
1,5 dl málnás joghurt (Mövenpick tejszínes krémjoghurtot használtam)
15 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan, (cicás) kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A sütőt 200 fokra előmelegítem, a muffin formát kibélelem papírkosárkákkal.
A vajat a cukorral habosra keverem ( kb. 3 perc). Hozzáadom először a tojásokat, majd a málnaszörpöt, végül a málnás joghurtot. Minden újabb hozzávaló között 1 percig keverem. Ezután a lisztet elkeverem a sütőporral, valamint a kakaóporral. Ezt kanalanként adagolom a vajas-tojásos keverékhez, és óvatosan forgatom bele, hogy könnyed maradjon. A tésztamasszát kapszlikba adagolom - egy kosárkába 1 nagy evőkanálnyi adagot merek (csak 3/4-ig legyen a forma, különben "kisül"!) és 20 percig sütöm.
0 vélemény