ázsia
fűszer
gluténmentes
Koli-kaja
sertés
távolkeleti
thai
Thai húsgombóc korianderes sült hagymával
Na jó, nem autentikus thai recept, csak az én agyamból pattant ki, de az ihletet a tipikus thai fűszerek adták. A húsgombóc pedig mindig nyerő ötlet, akár ebédre-vacsorára, akár sörkörcsolyának. Még egy vallomással tartozom: ez is egy olyan "na nézzük mi van itthon, mert lusta vagyok boltba menni" kaja.
Hozzávalók két főre:
40 dkg darált hús
3 cm hosszú gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 ek piros curry paszta
1 tojás
pár szál friss koriander
2 fej hagyma
1 lime
olaj a kisütéshez
A gyömbért és a fokhagymát lereszelem. A húst, a gyömbéres-fokhagyma reszeléket, a curry pasztát és a tojást összegyúrom, kis gombócokat formázok belőle és kevés olajban pirosra sütöm. A hagymát felszeletelem, kevés olajon megpirítom, ízesítem egy kevés sóval és lime lével, adok hozzá egy kevés curry pasztát, majd a végén apróra vágott friss koriandert. Tálaláskor adjunk mellé még cikk lime-ot.
0 vélemény