Filemons Cream

A tökéletes tejberizs


Tudom, hogy ez nem egy különleges, vagy bonyolult étel, de én éveken át kerestem a tökéletes receptúrát, arányokat. És végre sikerült kikísérleteznem! 


Az arány:

1 bögre rizs
4 bögre tej
1 bögre víz
+ vaníliás cukor és fehércsoki

A rizst alaposan(!) leöblítem hideg vízben, majd egy edénybe teszem, hozzáöntöm a tejet, vizet és  felforralom. Ekkor teszek bele fél rúd vaníliát vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukrot. Adok hozzá még egy kevés fehér csokit. Minimumra veszem a lángot, nehogy leégjen és gyakran kevergetve a kellő sűrűségűre főzöm. Fontos, hogy a kevergetések között tegyünk rá fedőt, hogy a gőzt bent tartsuk. Aki édesebben szereti adhat hozzá cukrot is, de szerintem a fehér csoki eléggé megédesíti.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images