Filemons Cream

Zöldfűszeres pisztráng



Nyáron grillen, télen roston ill. serpenyőben készíthető finomság. Még akik nem szeretik a halakat, azok is kedvelik ezt a fogást.

Recept:

- személyenkét 1 pisztráng
- fokhagyma
- kapor
- citromfű
- bazsalikom
- menta
- citrom
- só és durvára tört bors

A pisztrángot, amennyiben lehetséges frissen szerezzük be, máskülönben a mirelit is megfelel. Ha frissen vásáruljuk ügyeljünk, h tényleg friss legyen. Ezt megállapíthatjuk onnan pl, h a szeme nem opálos.
A kibelezett halakat alaposan megmossuk, és a bőrén nem túl mélyen bevagdossuk.
Sóból, borsból és az apróra vágott fűszernövényekből és kevés olívaolajból (friss vagy mirelit, de nem szárított!) fűszersót készítünk, majd ezzel kívül-belül alaposan bedörzsöljük a halakat. 1 órát hűtőben pácolódni hagyjuk, majd megsütjük.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images