Filemons Cream

Gyors ribizlis croissant


Szupergyors és szuper finom, mindössze 4 hozzávalóból, melyek közül az egyik a kertemben termett szuperfinom ribizli.

Hozzávalók:

mirelit vajas leveles tészta
ribizli
finomítatlan nádcukor, de jó a sima kristálycukor is
kevéske tej

A leveles tésztát kiolvasztom és enyhén lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtom. Nagyobb négyzeteket vágok ki a lapból ( min. 15 * 15 cm).
A mosott és leszemezett ribizlit összekeverem némi cukorral. Ha nem szeretitek a ribizli savanykás ízét, akkor jó sok cukorral.
A cukros ribizlit a tészta közepére kanalazom, majd feltekerem és kiflit formázok belőle.
Megkenem tejjel és megszórom cukorral.
200 fokos sütőben aranybarnára sütöm.




You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images