Filemons Cream

Vaddisznó szűzpecsenye fűszerkéregben, balzsamos-rozmaringos sültcéklával és burgonyával




Végre ismét egy "vadas" recept, bevallom, már hiányzott. Az a jó ebben az összeállításban, hogy egy óra alatt tökéletes pecsenyét varázsolhatunk az asztalra, a körettel együtt.
Ha éppen nincs vaddisznó, nyugodtan ki lehet próbálni sima sertésszűzből is.

Hozzávalók 2 főre:

1 db szép nagy, kb 35-40 dkg-os (vaddisznó) szűzpecsenye
1 nagy teáskanál dijoni mustár (gluténmentes)
1 csapott evőkanál "vadak" fűszerkeverék (borókabogyó, kakukkfű, zsálya, mustármag, fokhagyma, szegfűbors, babérlevél, bors)
1 kis fej hagyma
1 evőkanál vaj

3 kis cékla
2 közepes burgonya
egy nagy csipet rozmaring
2 evőkanál balzsamecet (jelenleg nem jó más ecet)
só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegítem. A céklát és a burgonyát alaposan megmosom, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágom. Sózom, borsozom, megszórom a rozmaringgal, majd összeforgatom a balzsamecettel és egy löttyintésnyi olíva olajjal. Egy tepsibe öntöm és 40 percig sütöm, közben egyszer átkeverem. A burgonya ennyi idő alatt puha lesz, a cékla pedig pont finom ropogós (de nem nyers) marad.

A húst megmosom és leszárítom. Megkenem a mustárral és megszórom a fűszerkeverékkel, majd hagyom egy fél órát állni, amíg megsülnek a zöldségek.Csak közvetlen a sütés előtt sózom meg!
Egy serpenyőt felforrósítok, beledobok egy evőkanál vajat, majd a hús 2 oldalát 2-2 percig magas láng felett pirítom. Egy kis jénai tálba karikára vágott hagymát szórok, ráhelyezem a húst, majd 20 percig sütöm a 200 fokos sütőben. 
Sütés után, a szeletelés előtt 10-20 percet hagyom állni.
Tálaláskor meglocsolom a kisült szafttal.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images