Filemons Cream

Thai sárga curry csirkével, kókusztejjel és zöldségekkel




Imádom a thai curry-ket! Az édes, a savanyú, a sós és a csípős tökéletes harmóniáján alapul ez a könnyedén és gyorsan elkészíthető fogás is. Megéri elzarándokolni a fűszereshez és bespájzolni az alapanyagokból, mert ha egyszer rákapunk, nincs megállás! Továbbra is ajánlom két kedvenc beszerzési helyemet, az Ázisa Bt.-t és a Culinarist.
Bármilyen curryt gyorsan és egyszerűen varázsolhatunk az úgynevezett curry pasztákból. Létezik zöld (a legcsípősebb), piros (a legfűszeresebb), sárga (könnyed fűszeres) és még megannyi változat. Nekem a sárga és a piros a kedvencem. Ezek a paszták nem tartalmaznak se tartósítószert, se adalék anyagokat, csak a frissen darált fűszereket. Öröm velük dolgozni.

Hozzávalók 2 főre:

30 dkg csirkemell
1 nagy fej hagyma
1 nagy szál sárgarépa
5 cm hosszú friss gyömbér
2 csapott evőkanál sárga currypaszta
1 evőkanál lime lé
1 dl húsleves
2 dl kókusztej

A csirkemellet vékony, a zöldségeket hajszálvékony hasábokra vágom. A húst összekeverem a pasztával és a lime lével. A zöldségeket egy forró wokban, kevés olajon, nagy láng felett 2 percig pirítom, közben folyamatosan kevergetem.
Hozzáadom a fűszeres húst, amit halvány aranybarnára pirítok. Felöntöm a húslevessel és felforralom. Ekkor hozzáadom a kókusztejet, sózom és közepes lángon 10-15 percig "rotyogtatom". Ez idő alatt a hús is megpuhul és a mártás is besűrűsödik. Aki szereti a csípőset, bátran adjon hozzá friss, karikára vágott chili paprikát.
Tálaljunk mellé natúr rizst, vagy bulgurt, esetleg kuszkuszt.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images