Filemons Cream

Cékla és zeller krémleves




Ideje leszámolni a spájzban maradt téli zöldségekkel!

Hozzávalók 6 főre:

3 kicsi cékla
1 kisebb zellergumó
1 nagy sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors
3 babérlevél
1 nagy csipet kakukkfű
2 cl balzsamecet
1,5 liter gyenge húsleves (vegáknak zöldségleves)

díszítéshez: tejföl és céklachips

A zöldségeket megtisztítom, meghámozom és apró kockákra vágom. Egy közepes méretű fazékban, olíva olajon megpirítom őket. Sózom, borsozom, és hozzá öntöm a balzsamecetet, majd a húslevest. Fűszerezem a kakukkfűvel és a babérlevéllel. Fedő alatt lassú tűzön forralom, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Összeturmixolom. Megkóstolom és ha szükséges, még sózom és ízesítem kevés balzsamecettel.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images