Filemons Cream

Citromos ropogós csirkeszárny


Ismét egy pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogás. Csirkeszárny olcsó és ropogósra sütve mennyi vacsi az esti film mellé.

Hozzávalók 2 főre:

8 csirkeszárny
1 citrom
1 nagy fej hagyma
20 dkg apró gomba
1 evőkanál sárga curry paszta
só, bors, chili
olaj

A szárnyakat megmossuk, a forgóknál harmadoljuk és a vékonyka kis szárnyvégeket (utolsó harmad) kidobjuk. A legegyszerűbben úgy darabolhatjuk, ha megtörjük a forgóknál a szárnyakat, ekkor már egy éles késsel könnyen átvághatjuk a porcokat.
A currypasztát, két evőkanál citromlevet, némi sót,  borsot és chilit egy kanál olajjal összekeverek és beleforgatom a szárnyakat. A hagymát és a gombákat negyedelem, majd ezeket is hozzákeverem. Egy tűzálló tálba sorakoztatom a szárnyakat, valamint a zöldségeket, és 1 dl vizet öntök alá.
200 fokos sütőben először lefedve 20 percig sütöm, majd a tetőt levéve 10-15 perc alatt ropogósra pirítom.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images