Filemons Cream

Barbacue tarja


BBQ pork chops

Újabb remek recepttel bővül a "Filemon 15 perces fogásai" rovat. Pofon egyszerű, gyors és laktató. Akár ebédre, akár vacsorára készítjük, biztosan marad időnk a pihenésre is! :)
Legfinomabb házi BBQ szósszal. Ezt érdemes mindig nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert üvegbe zárva hetekig eláll a hűtőben. Ha nincs házi szósz, akkor én a Heinzet ajánlom jó szívvel, azzal is nagyon finom lesz.

Hozzávalók 2 főre:

2 nagy szelet csont nélküli tarja (egyenként kb. 15 dkg)
egy nagy csipet tengeri só
frissen őrölt bors
pár ágacska friss kakukkfű
2 evőkanál barbacue szósz
6 nagy fej gomba
1 evőkanál olíva olaj

A tarják széleit két centinként bevagdosom, ettől nem fog "felkunkorodni" sütés közben. Egy deszkára helyezem a szeletek, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel, majd egy fóliával lefedem és 1 cm vékonyra klopfolom. Bekenem minden oldalukat a barbacue szósszal. A gombákat 2x2 centis kockákra vágom és megszórom egy kevés sóval.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítok és amikor már kellően meleg, mehet bele az olaj. Amint belehelyezem a húst, a gombát is mellédobom. Fontos, hogy magas, közepesen magas lángon süssük. Nem jó ha a gomba levet ereszt, az a jó, ha folyamatosan pirul, serceg. Ezzel olyan hatást érünk el, mintha forró vaslapon sütnénk A húst 2-3 perc után megfordítom és a másik felét is ugyan ennyi ideig sütöm. A gombát közben kevergetem, hogy minden kocka tökéletesen megpiruljon.
Tálaláskor a húst és a gombát is meghintem friss kakukkfűvel.



You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images