Filemons Cream

Vajban sült lazac bazsalikommal, csilivel és mézzel



Annyira jól sikerült a mézes-szójaszószos-korianderes lazacom még anno, hogy lassan két éve nem is próbáltam ki másképp ezt a halat. Tegnap viszont úgy döntöttem, ideje változtatni és megérte. Itt az új kedvenc hasonlóképp furcsa ízkombinációkkal. A méz maradt, de a szója és a koriander helyett érkezett a friss bazsalikom és chili.

Hozzávalók két főre:

2 szelet, egyenként 150 grammos lazac

5 dkg teavaj
kb 10-15 nagy, friss bazsalikomlevél
1 teáskanál méz
1 teáskanál apróra vágott chili
só, bors

A vaj felét egy forró serpenyőben felolvasztom. A halat sózom és borsozom. Mikor már a vaj "forr", beleszórom a bazsalikomot és egy percig pirítom. Ráteszem a lazacot. Mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, de ez függ a szelet vastagságától is. Mikor kész, melléteszem a vajat, és hagyom "felforrni". Ezután szórom rá a chilit és csorgatom rá a mézet. Kb. még egy percig nagy láng felett, folyamatosan rázogatva pirítom és kész is.
10 perc alatt kész vacsora vagy ebéd. Mellé tálaljuk egy könnyű salátát, vagy natúr rizst.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images