Filemons Cream

Quasedilla


A quasedilla az egyik kedvenc tex-mex fogásom. Két, ropogós tortilla lap közé vörös cheddar sajt és fűszeres hús, valamint zöldség van sütve. Láttam már ilyen-olyan csilli-villi quasedilla sütő konyhai kütyüt, de egy sima serpenyővel is egyszerűen meg lehet oldani a dolgot, csak egy kis bátorság és ügyesség kell hozzá.

Hozzávalók 2 főre:

4 db nagy kukorica tortilla lap (min. 20 cm átmérőjű)

30 dkg csirkemell
20 dkg chedar sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 piros kaliforniai (pritamin) paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
1 lime 
egy evőkanál a chilis bab fűszerkeverékből (2. variációból)

A húst és a zöldségeket vékony csíkokra vágom, a sajtot lereszelem.
A csirkemellet összekeverem fél evőkanál fűszerkeverékkel, 2 evőkanál lime lével és egy evőkanál olajjal, majd egy forró serpenyőben 5 perc alatt megpirítom. Fontos, hogy valóban pirítsuk, ne pároljuk! Folyamatosan kell halljuk a sercegő hangot, és 5 perc után szép aranyszínű kérget kell hogy kapjon a hús. 
A zöldségekkel ugyan így járunk el.

Tiszta, forró serpenyőbe teszem az egyik tortilla lapot, majd minimumra veszem a lángot. Nem kell alá olaj, se semmi, szárazon kell sütni, így lesz ropogós. Rászórom a sajt negyedét, majd a hús és zöldség felét, majd újra egy negyed rész sajtot. A tetejére helyezem a második tortilla lapot. Hagyom pár percig pirulni, figyelve, hogy ne égjen meg. 

Ekkor egy széles keverő lapáttal alányúlok és megemelem, majd a kezemmel tartva a tetejét, átfordítom. (Fordíthatjuk úgy is, hogy átcsúsztjuk egy tányérra, majd rátesszük a serpenyőt a tetejére (ugye így a még nem sült lap lesz a serpenyő felé) és átfordítjuk egy gyors mozdulattal.) Ezt a felét is piros-ropogósra sütöm.
Ez kb. 3-3 perc. Ez idő alatt a sajt tökéletesen megolvad és összetapasztja a két oldalt.

A tejfölt sózom, belekeverek egy kis borsot, chilipelyhet és egy leheletnyi lime levet. Adhatjuk a quasedilla mellé kis tálkában, vagy egyből rá is kanalazhatjuk, mint ahogy én is tettem.

Egy jó korsó sör dukál mellé kísérőnek! :)


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images