Filemons Cream

Őszibarackos túrótorta

                 


Be kell vallanom, hogy a sütéshez nagyon béna vagyok. Minden alkalommal sikerül elrontanom valahogy a süteményt, akármennyire is odafigyelek közben és követem a recepteket. Éppen ezért megfogadtam, hogy csak és kizárólag olyan sütiket teszek fel a blogra amiket még én is el tudtam készíteni. A következő épp ilyen...

 Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:

50 dkg félzsíros tehéntúró
3 evőkanál olaj
3 ek tej
12.5 dkg cukor
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 dl tejszín
3 tojás (ha tehetjük vegyünk házi tojást v.melyik piacon)
2 ek vaníliás cukor
1 ek étkezési keményítő (kukorica keményítő)
2 ek búzadara
50 dkg őszibarack (hámozva és felezve)
2 ek porcukor

Első lépésként a túrót áttörjük egy nagy szitán. Ebből 7.5 dkg-nyit a tejjel, az olajjal és 2.5 dkg cukorral alaposan összekeverünk, majd összegyúrjuk a lisztel összekevert sütőporral. A tortaformát alaposan kikenjük vajjal, majd egy kanálnyi lisztet rászórunk és addig ütögetjük, forgatjuk a formát amíg a liszt mindnehol bevonja a vajas felületet. A tészát kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát úgy, hogy maradjon kb. 3-4 cm a peremnek is.
A tejszínbe belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot és a kettéválasztott tojások sárgáját. Hozzáadjuk az összekevert keményítőt és búzadarát, majd a túrót is. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy pici csipet sóval és óvatosan fakanállal hozzákeverjük a masszához. A harmadát beletöltjük a tésztába. A barackokkal kirakjuk és a maradék tölteléket ráöntjük. A tészta szélét ráhajtjuk és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Figyeljünk, hogy ha légkeveréses üzemmódban sütjük, akkor elég 170 fokra melegíteni! 1 órán át sütjük, majd a már kikapcsolt sütőben még 10 percet pihentetjük. Miután kihűlt szórjuk meg porcukorral és ehetjük is.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images