Filemons Cream

Vaddisznó burger



Szarvas burger ugyan már volt, de ez a vaddisznó burger még annál is finomabb!

Az a jó benne, hogy nem kell a vad drága része, bőven jó a picit zsírosabb "nyesedék" vagy pörkölt hús is. Sokkal sokkal finomabb lesz a zsírtól: szaftosabb, puhább, ízletesebb. Ha csak soványabb hús áll rendelkezésre, érdemes egy kis faggyút vagy picit megpirított zsírszalonnát darálni még hozzá.

Gyöngyhagymával ízesítettem (természetesen nem a savanyítottal), mert sokkal intenzívebb az íze, mint a vöröshagymáé.

Hozzávalók a húspogácsákhoz, 4 főre:

kb. 60 dkg vaddisznó hús (zsírosabb féle)
3 fej kb. 5 cm átmérőjű gyöngyhagyma (vagy 1 nagy fej vöröshagyma)
só, frissen darált bors
1 teáskanál (kiskanál) édesnemes pirospaprika
egy nagy csipet friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma reszelve

A húst a hagymával együtt kétszer átdarálom húsdarálón, majd fűszerezem és pár órát vagy egy éjszakát is akár hagyom érni (hűtőben, légmentesen lefedve).

Egy serpenyőt felforrósítok, kevés zsírt teszek bele, amit szintén felhevítek és az 1 cm vastagra formázott húspogácsákat megsütöm: miután belehelyeztem a húst, hagyom 2-3 percig mozdulatlanul pirulni, mert ha "kérget" kapott az egyik fele, könnyebb úgy megfordítani, hogy ne essen szét. A másik felét is 2-3 percig sütöm. Ne forgassuk jobbra balra! Egyik oldal, majd a másik oldal és ennyi. Így marad szuper-szaftos! :)

Jelen esetben szép friss magos zsemléket választottam, zöldségként rukkolát, madársalátát és jégsalátát. Még pár szelet ropogósra sült bacon, kis hagyma és persze az elmaradhatatlan (házi) ketchup és mustár került a burgerbe.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images