Filemons Cream

Tárkonyos pirított csirkemell karamellizált almával


Érdekes és nagyon szokatlan kombináció, de nekem bejön: tárkonyos pirított csirkemell és karamellizált alma. Használjunk friss tárkonyt, úgy sokkal intenzívebb ízt érhetünk el.

Hozzávalók 2 főre:

40 dkg csirkemell
1 evőkanál finomra vágott friss tárkony
1 evőkanál tárkonyos fehérbor ecet
1 teáskanál magos dijoni mustár
só, bors, cukor és olaj
2 nagy alma
kevés citromlé

A csirkemellet vékony csíkokra vágom. Sózom, borsozom, összekeverem a mustárral, majd rászórom a tárkonyt és meglocsolom az ecettel.
Az almát felszeletelem és meglocsolom pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy serpenyőt felforrósítok, kevés olíva olajat locsolok bele és nagy láng fölött hirtelen megpirítom a csirkemellet. Egy tányérra kiszedem.
A serpenyőt nem törlöm ki, hanem hagyom, hogy a leragadt pörk-anyagok továbbízesítsék az almát. Újra felhevítem az edényemet és egy-két evőkanál cukrot karamellizálok. Rádobom az almát, megsózom és borsozom, majd aranybarnára pirítom. Akkor az igazi, ha ropog még belül.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images