Filemons Cream

Mentás-korianderes csirkemell grillen


Ez az egyik kedvenc grill csirke receptem. Tagadhatatlanul érződik rajta a távolkeleti, jelen esetben azon belül is az indiai ételek iránti rajongásom. Az ezerféle masala megunhatatlan tárháza ez a konyha...sose unalmas. Lehet pokolian forró, egzotikusan fűszeres és meglepően friss is a fogás. Ebben a receptben a melegséget sugárzó fahéj, szegfűszeg és chili párosul a frissítő mentával és korianderrel.
Ezt az ételt nem csak grillen, hanem roston, vagy serpenyőben,vajban sütve is elkészíthetjük. A legfinomabb akkor lesz, ha legalább 24 órát hagyjuk állni a pácban és nem sütjük sokáig, nehogy kiszáradjon. Ne sajnáljuk a pénzt a háztáji csirkére, ég és föld a különbség a "boltihoz" képest!
Egy főre egy csirkemellet számíthatunk. Alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Hozzávalók 2 főre:

4 tanyasi csirke melle 
3 gerezd friss fokhagyma
3 cm hosszú friss gyömbérgyökér
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 tk őrölt kardamom
2-3 friss zöld chilipaprika
1 marék friss koriander
1 marék friss menta
1 evőkanál balzsamecet
3-4 ek kókuszolaj

A csirkemellet félbevágom és 1 centinkét bevagdosom, hogy majd jobban átjárja a pác.
A fokhagymát és a gyömbért lereszelem. A friss zöldfűszereket apróra vágom. Összekeverem a páchoz való alapanyagokat. Beleforgatom a csirkemelleket, lefóliázom és 1 éjszakát, de minimum pár órát hagyom a hűtőben érlelődni. Ha ennyi ideig pácoljuk, maximum 4-5 perc sütés elég is neki. Ne szárítsuk ki a húst! Mivel a pácba nem tettem sót, utólag sózhatjuk, bár a grillezés után nem volt rá szükség.
Rizzsel és friss mentával megszórva tálaltam.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images