Filemons Cream

Paraszt-lepény



Néha, amikor se kedvem, se időm valami komplikáltat főzni, az tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, ha összedobok valamit az otthon lévő alapanyagokból. Ebben az esetben a vaj és a liszt, valamint a ketchup és a kolbász volt készleten.
3 dolog mindig van a hűtőmben: házi mustár, majonéz, valamint ketchup. Ezek azok az alapízesítők, amikre nem sajnálom a pénzt, mert hihetetlen minőség és ízbeli különbségek vannak!

Hozzávalók egy 20x15 cm-es lepénykéhez:

5 dkg vaj
9 dkg liszt
egy csipet só
kevés jéghideg víz

ketchup
kolbász
hagyma
majoranna

A sütőt kb 200 fokra előmelegítem.
A hideg vajat elmorzsolom a liszttel és a sóval, majd összegyúrom. Ha szükséges adok hozzá 1-2 evőkanál jéghideg vizet.
Egy kis tepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztát szétnyomkodom benne úgy, hogy 1-2 cm-es pereme legyen és mindenhol egyforma vastagságot érjen el. Pár helyen megszurkálom villával és 5 percig elősütöm.
Megkenem a ketchuppal, majd rászórom a karikára vágott kolbászt és hagymát, valamint egy csipet majorannával fűszerezem még. Addig sütöm, amíg a tészta ropogós nem lesz.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images