Filemons Cream

Fűszeres karamellás tejberizs





Tudom, hogy már tavasz, vagy már lassan inkább nyár van, de annyira megkívántam a karácsonyi fűszereket! Egy hideg tejberizs formájában varázsoltam őket az asztalra.

Hozzávalók 3-4 főre:

1 bögre rizs
4 bögre tej
1 bögre víz
vanília
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg és szerecsendió, valamint kardamom
3-4 evőkanál cukor a karamellhez

A rizst alaposan leöblítem hideg vízben, majd egy edénybe teszem, hozzáöntöm a tejet, vizet és felforralom. Ekkor teszek bele fél rúd vaníliát vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukrot, illetve a fűszereket. Minimumra veszem a lángot, nehogy leégjen és gyakran kevergetve a kellő sűrűségűre főzöm. Fontos, hogy a kevergetések között tegyünk rá fedőt, hogy a gőzt bent tartsuk. Attól függ mennyire vagyunk édesszájúak, tehetünk bele 1-2 evőkanál cukrot is.
A kész tejberizst poharakba töltöm és a karamellt csorgatok a tetejére. Hideg fogyasszuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images