Filemons Cream

Sült csirkecomb sáfránnyal és krémes fűszeres mártással




Ennek a pompázatos, indiai fűszerek ihlette sült csirkecombnak az elkészítése borzasztóan egyszerű. A sáfránytól válik ez a hétköznapi étel királyi lakomává, melynek melegséget a fahéj és szegfűszeg, frissességet pedig a friss gyömbér ad. Direkt olyan fűszereket használtam, amiket bármelyik közértben is meg lehet vásárolni és nem kell értük elzarándokolni a fűszereshez.

Hozzávalók 2 főre:

2-3 egész csirkecomb
só, bors
egy csipet sáfrány
1/2 mokkás (kávés) kanálnyi  (kk) őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1 kk őrölt kardamom
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál vaj
2 dl zsíros tejszín

A csirkecombokat sózom és borsozom. A fűszereket, a fokhagymát és a gyömbért összekeverem és bedörzsölöm a combokba. Rákockázom a vajat, lefedem és 180 fokos sütőben 50-60 percig sütöm. Ekkor hozzáöntöm és a tejszínt, összekeverem, és fedő nélkül további 10 percig sütöm, immáron csak 150 fokon. Bulgurral tálaltam. Egyszerű, ugye? :)

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images