Filemons Cream

Pácolt bélszíncsíkok kakukkfüves paradicsomos rigatonival



A húsok legnemesebbikének, a bélszínnek egy igazán egyszerű, talán kicsit olaszos elkészítési módját szeretném megosztani veletek. Mint minden egyszerű, kevés alapanyagból készülő ételnél, itt is kiemelkedően fontos a jó minőségű alapanyag. Ez a recept különlegesnek tűnhet, de igazából hihetetlenül egyszerű és gyors - persze ha a bélszín pácolásának idejét nem számítjuk bele. Mert annak bizony kell egy-két nap, hogy a fűszerek tökéletesen átjárják a húst.
Én az egyik kedvenc húsomat, őz bélszínt sütöttem mely vadászó édesapám révén gyakran kerül az asztalra.

Hozzávalók és recept 2 főre:

40 dkg marha, őz, vagy szarvas bélszín megtisztítva, lehártyázva
1 dl olíva olaj
1-2 evőkanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
frissen őrölt bors
1/2 teáskanálnyi kakukkfű
6-8 szem szegfűbors
1/4 tk. cayenne bors, vagy őrölt csili

20 dkg rigatoni tészta
150 ml passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma lereszelve
só, bors, kakukkfű

A húst vékony csíkokra vágom és a fűszerekkel, valamint az olajjal bepácolom. Figyeljünk oda, hogy az olajos pác mindenhol fedje, majd lefedve tegyük minimum 12 órára a hűtőbe.
A tésztát kifőzöm, leszűröm. Egy nagy serpenyőt vagy wokot felforrósítok a tűzhelyen. Leszűröm a húsról a páclevet. A bélszín csíkokat a forró serpenyőben, folyamatosan kevergetve, nagy láng felett 2 percig pirítom. Ráöntöm a paradicsom szószt, és a reszelt fokhagymát, sózom, borsozom és fűszerezem egy jókora csipet kakukkfűvel. Felforralom, beleszórom a tésztát, átforgatom és tálalom is.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images