Filemons Cream

Csokis - mézeskalácsos keksz



A karácsonyi sütemények elképzelhetetlenek számomra tonnányi csokoládé nélkül. Ebben a kekszben pedig annyi van, hogy már-már túlzás. 

Hozzávalók:

20 dkg csokoládé (10 dkg ét és 10 dkg tejcsoki)
20 dkg liszt
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 tk fahéj
1/4 tk szegfűszeg
1/4 tk szerecsendió
1 evőkanál holland kakaópor
10 dkg vaj
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
20 dkg barna cukor
1 evőkanál méz
1 tk sütőpor
1 tojás

A csokit apróra darabolom. A lisztet a fűszerekkel és a sütőporral együtt egy tálba szitálom.
A szoba hőmérsékletű vajat a gyömbérrel, a cukorral és a mézzel 3-4 perc alatt habosra keverem, az utolsó percben a tojást is hozzáadom. Összekanalazom a csokit, a fűszeres lisztet, a csokidarabokat és jól összegyúrom. Levágok egy kb 40 cm hosszú folpack darabot, ráhelyezem a tésztát, majd a fólia segítségével, hengergetve egy 5-6 cm átmérőjű hengerré formázom. A fóliába csomagolva fél órára a fagyasztóba teszem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt pedig 170 fokra előmelegítem. A tésztát kb. 6-8 mm vastag szeletekre vágom és egymástól pár centire elhelyezem a sütőpapíron. 10-12 percig sütöm. Rácson hűtsük ki, hogy ne párásodjon ( nedvesedjen) be az alja.





You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images