Filemons Cream

A KARÁCSONYI MANDULÁS CSOKOLÁDÉ KENYEREM



Igen, így, csupa nagybetűvel! Nálam az egyetlen karácsonyi süti, ami szóba jöhet: a dióra allergiás vagyok, a mákot pedig nem bírom... Viszont a csoki és a mandula minden mennyiségben jöhet! Igazán kevés liszttel készül, viszont a sok mandula és csoki miatt nem egy olcsó sütemény. Az íze miatt azonban megéri!

Hozzávalók egy 25-30 cm-es dobozformához:

20 dkg darált mandula
15 dkg csokoládé (50%-os) reszelve
20 dkg barna vagy nádcukor
20 dkg vaj
10 dkg liszt
6 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt fahéj
1 tk vanília eszencia
20 dkg ét bevonó csokoládé

A mandulát, a csokit, a lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverem. A puha vajat a cukorral és a vaníliával 4-5 perc alatt habosra keverem. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a vajas masszához keverem, majd a lisztkeveréket is hozzá dolgozom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan, kanállal a tésztához forgatom. Én szilikonos sütőformát használok, amit nem kell kivajazni, azonban ha sima formád van, vajazd, majd lisztezd ki mielőtt a tésztát beleteszed. A sütit 180 fokos (előmelegített) sütőben 50 -60 percig sütöm. Végezzünk egy próbát: ha egy vékony pengéjű kést dugunk a tészta közepébe és mikor kihúzzuk "tiszta" (az olvadt csoki nem számít), akkor ki is vehetjük a süteményünk. Miután kihűlt, bevonom olvasztott csokival és megvárom amíg megdermed rajta. 
Csupa-csoki! :)


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images