Filemons Cream

Palacsinta



A palacsinta méltán népszerű, mivel könnyen és igen változatosan elkészíthető étel. Pár hasznos trükköt azért írtam még hozzá, amivel még könnyebb elkészíteni. :)

Hozzávalók:

2 tojás
20 dkg liszt (kb. 6-7 púpozott evőkanál)
2 dl tej
2 dl szódavíz
egy csipet só és cukor

A hozzávalókat a felsorolt sorrendben habverővel összekeverjük. Fontos, hogy a tészta sima és csomómentes legyen, állagát tekintve pedig tejszín sűrűségű. Akkor tudjuk legkönnyebben elérni a megfelelő állagot, ha a lisztet fokozatosan adagoljuk a többi anyaghoz. Én a tésztához keverek 1-2 evőkanál olajat, így nem szükséges a palacsintasütőt minden darab előtt olajozni. 
A felforrósított serpenyőt az első sütés előtt megkenem olajjal úgy, hogy a teljes felületét bevonja, a felesleget mennyiséget kiöntöm. Ezután süthetjük is.  A sütő közepébe kezdjük önteni a tésztát, majd minden irányba megdöntjük, körbe forgatjuk, hogy egyenletesen terüljön szét a tészta. Várjuk meg amíg megszilárdul a palacsinta és picit felpöndörödik a széle: ekkor a tészta már könnyen elmozdul és egy mozdulattal megfordíthatjuk. Ne süssük túl, mert akkor kiszárad és megtölteni is nehezebb. Még egy jó tanács: a tésztát minden alkalommal keverjük fel, mielőtt mernénk belőle, mert a nyers liszt könnyen leülepszik az edény aljára.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images