Nagyon egyszerű pite, mely az édes áfonyalekvár, a savanykás alma és a vanília fűszeres melegségének tökéletes harmóniája tesz különlegessé.
Hozzávalók:
1 adag pite tészta
2 ek áfonya lekvár
3 szem alma
1 evőkanál citromlé
vaníliás cukor
1 kávéskanál vanília kivonat
A pite tésztát fél cm vastagra kinyújtom és 10 perc alatt elősütöm a 180 fokra előmelegített sütőben.
Az almát kicsumázom, vékonyra felszeletelem. Összeforgatom a citromlével, a vanília kivonattal és cukorral, majd a gyümölcs savanyúságától függően cukrozom.
A tésztát megkenem áfonyalekvárral, ráhelyezem az almákat és további 30 percig sütöm. Akkor jó, ha a cukor kicsit "rákaramellizálódik" az almára.
Melegen is isteni finom!
0 vélemény