Filemons Cream

Zöldborsó főzelék


Egyszerű és nagyszerű! Anyukám receptje alapján, rántás nélkül, tejjel.

Hozzávalók 2 főre:

50 dkg mirelit vagy friss zöldborsó
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 l húsleves (kockából is jó)
2 dl tej
liszt
só, bors, kakukkfű

A hagymát és fokhagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom, vigyázva, hogy meg ne égjen, mert akkor a fokhagyma keserű lesz. Hozzáadom a borsót, 10 percig párolom fedő alatt. Megszórom 2 evőkanál liszttel, jól elkeverem, majd felöntöm a tejjel. Felforralom, és felöntöm a levessel (vagy a vízzel és beledobom a leveskockát). Borssal és egy csipetnyi kakukkfűvel fűszerezem. Újra felforralom és lassú tűzön addig főzöm, amíg a borsó meg nem puhul. Kóstolás után még sózom, ha szükség van rá.
Feltétnek én a közepén lágy tojást szeretem...

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images