15 perc alatt
ázsia
ebéd
gluténmentes
Koli-kaja
máj
thai
vacsora
Pirított máj thai vörös curryvel és mentával
Félre a hagyományos resztelt májjal, itt az ideje, hogy valami új ízvilágban megkóstoljuk!
A thai vörös curry paszta kiválóan illik a májhoz, pikáns frissességgel bolondítja meg.
Ami a legjobb benne, hogy ez a fogással garantáltan elkészülünk 15 perc alatt.
Hozzávalók 2 főre:
1 nagy fej hagyma
25-30 dkg máj
1 evőkanál thai vörös curry paszta
kis marék friss menta
1 citrom
só
Ha a gyorsaságra törekszünk, használjunk "zacskós" rizst. A leggyorsabbak úgy lehetünk, ha vízforralóba meleg csapvizet engedünk és felforraljuk. Ezután öntjük csak edénybe és tesszük bele a rizst. Sokkal gyorsabb, mint a tűzön felforralni a vizet.
Miközben a víz felforr a forralóban, a hagymát vékonyan felszeletelem. Mikor már a rizs a tűzön zubog, a májat megtisztítom és felszeletelem.
Forró wokba olajat öntök és megpirítom a hagymát. Hozzáadom a curry pasztát és a májat. Folyamatosan kevergetve megpirítom (nem több mint 4-5 perc) a májat, majd ráfacsarom a citrom felének a levét és rászórom az apróra vágott mentát. Átforgatom és azonnal tálalom. Sózni szigorúan csak tálalás után sózzuk, mert megkeményedik a máj és "olyan rágós lesz, mint a cipőtalp". Én még tettem mellé egy kis szelet citromot is, ha valaki még pikánsabban szeretné...
0 vélemény