Filemons Cream

Körtés muffin tejcsokoládéval töltve


Édes körtedarabok, plusz a közepén édes, olvadt tejcsoki... a csokit nem muszáj a közepébe tenni, feldarabolva a tésztába is keverhetjük.

Hozzávalók 12 muffinhoz:

10 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
1 nagy tojás
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 dl tej
2 nagy körte apródarabokra vágva
1 tábla tejcsoki

A sütőt 200 fokra előmelegítem, a muffin formát kibélelem a papírkosárkákkal.
A vajat a cukorral habosra keverem ( kb. 3 perc), hozzáadom a tojásokat,valamint a vaníliát és további 1 percig keverem. Ezután összekeverem a száraz alapanyagokat és felváltva a masszához kanalazom a tejjel. Lassan keverem össze, hogy könnyed maradjon. Végül a körte darabokat is a tésztába keverem. A kapszlikba adagolom (csak 3/4-ig!), és mindegyik közepébe dugok egy nagyobb darab tejcsokit. Meghintem cukorral és 20 percig sütöm. 


Ha ti is szeretnétek a tetejére "habot", az a következő képen készül:  1 tojásfehérjét kemény habbá verek és hozzáadok 3 evőkanál porcukrot, amivel tovább verem, amíg selymes és fényes nem lesz a hab. 10 perc után kiveszem a muffinokat a sütőből, rákanalazom a habot és további 10 percig sütöm.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images