Filemons Cream

Csokoládés muffin


Ennél csokisabb muffint nem sütöttem még...nem csak a tészta csokis, hanem ropogós csokidarabkákra bukkanunk benne.

Hozzávalók kb. 24 pici muffinhoz:

25 dkg liszt
egy teáskanál sütőpor
egy csipet só
20 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
1 zacskó bourbon vaníliás cukor, vagy egy teáskanálnyi vanília kivonat
5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 nagy tojás
1 dl tej
10-15 dkg csokoládé (legfinomabb az 50-70% közötti kakaótartalmú csokikból) kb.0,5 x 0,5 cm-es darabokra vágva, vagy csokipasztillák

A sütőt 190 fokra előmelegítem, a muffin formát kibélelem a papírkosárkákkal.
A vajat a cukorral habosra keverem ( kb. 3 perc), hozzáadom a tojásokat,valamint a vaníliát és további 1 percig keverem. Ezután összekeverem a száraz alapanyagokat és felváltva a masszához kanalazom a tejjel. Lassan keverem össze, hogy könnyed maradjon. Végül a csoki darabokat is a tésztába keverem. A kapszlikba adagolom (csak 3/4-ig!), meghintem cukorral a tetejüket és 20 percig sütöm. A tetejüket porcukorral hintettem meg.



You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images