Filemons Cream

Csokis meggyes muffin


Nevezhetnénk fekete erdei muffinnak is, a torta után. Felturbózhatjuk pár evőkanál pálinkával is...

Hozzávalók kb. 12 kicsi vagy 6 nagy muffinhoz:

10 dkg puha vaj
25 dkg liszt

5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé összetörtve
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
15 dkg cukor (barna cukorral jobban szeretem)
2 nagy tojás (XL-es! S-M méretből akár 3-4 db is kellhet)
2 dl tej
1 teáskanál vanília kivonat, vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukor
25 dkg magozott meggy (befőtt is lehet, csak csöpögtessük le)

A sütőt 190 fokra előmelegítem, a muffin formát kibélelem a papírkosárkákkal.
A vajat a cukorral habosra keverem ( kb. 3 perc), hozzáadom a tojásokat,valamint a vaníliát és további 1 percig keverem. Ezután a lisztet elkeverem a sütőporral, valamint a kakaóporral, és felváltva a masszához adom a tejjel. Lassan keverem össze, hogy könnyed maradjon. Végül a gyümölcsöt kevés lisztbe forgatom, majd a csokidarabokkal együtt a tésztába keverem. A kapszlikba adagolom (csak 3/4-ig!), meghintem cukorral a tetejüket és 25-30 percig sütöm. ( Ha nagyokat készítünk, akkor 40-45 percig.)

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images