Filemons Cream

Csokis banános muffin


Ez a muffin tökéletes hétvégi reggeli lakomákra, de akár kávé mellé uzsonnának is isteni. Melegen a legfinomabbak, hűlés után becsomagolva tároljuk, nehogy kiszáradjanak!

Hozzávalók 12 db-hoz:

3 nagy és túlérett banán összetörve
12.5 dkg olvasztott vaj
2 nagy tojás
12.5 dkg cukor (ha van muskovado vagy barna cukor)
22.5 dkg liszt (én fele-fele arányban használtam teljes kiőrlésű és sima lisztet)
5 dkg cukrozatlan "cicás" kakaópor
1 kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna

A sütőt 200 fokra melegítem elő (gázon 6-os fokozat), és a muffin formába helyezem a papír kapszlikat.
Az összezúzott banánhoz hozzákeverem az olvasztott vajat, majd a tojást és a cukrot. Alaposan kikeverem. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összeforgatom, átszitálom, és kanalanként a banános masszához adom. Nagy mozdulatokkal, kanállal keverjük össze, minél lazább a tészta, annál jobb.
A papírkosárkákba adagolom a tésztát és 15- 20 percig sütöm őket, amíg szépen fel nem púposodnak.
Bevonhatjuk cukormázzal, attól még íncsiklandozóbb lesz.

Egyszerű cukormáz (fondant) recept:

10 dkg porcukor
1 evőkanál forró víz
1 kiskanál citromlé

Egy kis edényben folyamatosan kevergetve felforralom, majd hideg vízbe állítva kihűtöm, de eközben is folyamatosan kevergetem. Ízesíthetjük bármilyen alkohollal, színezhetjük ételfestékkel...
Ha nagyon lusták vagyunk, felejtsük el a forralást, hűtést, csak egyszerűen jó alaposan és erősen kevergetve dolgozzuk össze az alapanyagokat! :)


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images