Filemons Cream

Pikáns sütőtök ropogós sonkában



Tudom, megint sütőtök, de úgy imádom! Előételnek, vagy vendégváró falatnak, sörkorcsolyának ideális ez a kívül ropogós sült sonkából, belül puha fűszeresen pikáns tökből álló étel. És 20 perc alatt elkészül...
A sütőtököt megtisztítjuk, meghámozzuk, a magokat kivájjuk és kb. 2 cm széles és 5 cm hosszú hasábokra vágjuk. Egy tálban "pácot" készítünk hozzá sóból, szárított chiliből, bazsalikomból, olíva olajból és egy narancs levéből. Beleforgatjuk a szeleteket, majd egyenként sonkaszeletekbe tekerjük a őket és fogpiszkálóval rögzítjük. Mindenkinek a maga ízlésére és pénztárcájára hagyom, hogy milyen sonkát használ, a lényeg, hogy hajszálvékonyra legyen szeletelve. Mégis talán egyedül a gépsonkát nem ajánlom, mert tapasztalatom szerint a legtöbb túl vizes, ízetlen, rossz minőségű és nem is pirul meg kellőképp ropogósra...használjunk inkább szeletelt császár,- vagy baconszalonnát, füstölt tarját, fekete erdei, vagy braseola sonkát. Én füstölt főtt tarjával készítettem és mennyei ropogós lett. 200 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütöttem. Tálaláskor csepegtessünk rá még friss narancslevet és olíva olajat, valamint hintsük meg tört chilivel.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images