­
Filemons Cream

Padlizsánkrém



Egyszerű és nagyszerű klasszikus... Bármikor, bármennyit meg tudnék enni belőle!

Hozzávalók:

4 közepes padlizsán
2 púpozott evőkanál majonéz
1 evőkanál olíva olaj
4 gerezd fokhagyma reszelve
só, fehér bors
citromlé
apróra vágott kimagozott chili vagy cayenne bors ízlés szerint

A padlizsánokat hosszában negyedekre vágom, kikaparom a magjukat, bedörgölöm olíva olajjal és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Miután megsült egy tálba teszem és lefedem, így pár perc után könnyebben lejön a héja. Én konyhai aprítógéppel mixeltem össze a hozzávalókkal, de akár villával is összetörhetjük-keverhetjük. Imádom sok fokhagymával, és chilivel... Hűtőben 4-5 napig simán eláll, ha lezárt dobozban tároljuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images