Filemons Cream

Oldalas csilivel és ananásszal


Igazi "másnapos étel"...  szaftos, zsíros, édes, sós, savanyú, és csípős! Az oldalast be is pácolhatjuk és grillen is megsüthetjük.

Hozzávalók 2 főre:


50-60 dkg oldalas

4 gerezd fokhagyma
1 konzerv ananász
3 db piros csilipaprika
1 evőkanál balzsamecet
5 evőkanál szójaszósz
só, bors

Az oldalast megmossuk és feldaraboljuk a csontok mentén. Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 evőkanálnyi forró olajban pirítsuk meg minden felét a daraboknak. A fokhagymát és a csilit szeleteljük vékony karikákra, majd szórjuk a húshoz. Pirítsuk össze ezzel is. Mehet rá 1 dl az ananász levéből, az ecet és a szójaszósz. Lefedve pároljuk 45 percig. A fedőt levéve és az ananászt hozzáadva további negyed órán keresztül magasabb hőfokon forraljuk, amíg a szaft kicsit besűrűsödik. Tálaláskor hintsük meg friss csilivel.


Pác az oldalashoz:


4 gerezd fokhagyma
1 dl ananászlé
3 db piros csilipaprika
1 evőkanál balzsamecet
5 evőkanál szójaszósz
1 ek rizspálinka
1 tk étkezési keményítő

Az oldalas pácolása a következő képen történik:

Daraboljuk fel a húst. A keményítőt keverjük csomómentesre az ananászlével. A fokhagymát és a csilit reszeljük le. Keverjük össze a hozzávalókat. Akkor lesz a legjobb, ha legalább egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images