Nagyon egyszerű és könnyű elkészíteni. Ehetjük önmagában, vagy tálaljuk sültek mellé akár hidegen, akár melegen.
Hozzávalók 2 főre:
10 szem apró burgonya
1 nagy fej hagyma
1 piros chili
só, bors, olívaolaj, citromlé
A burgonyát negyedekre vágtam, a hagymát és a csilit felszeleteltem. Egy hőálló tálban összekevertem őket és megszórtam sóval, borssal, egy evőkanál citromlével és olívaolajjal. Sütőben, 180 fokon, lefedve puhára sütöttem.
Majonézt készítettem a következőképpen:
1 szobahőmérsékletű tojás sárgájához vékony sugárban hozzákevertem 1 - 1 dl olíva és napraforgó olajat. Ízesítettem sóval, fehérborssal, mustárral, citromlével és porcukorral. A majonéz készítésének trükkjéről bővebben itt olvashattok.
Ha kihűlt a burgonya össze is keverhetjük, vagy egyszerűen rácsorgathatjuk a majonézt a meleg krumplira.
0 vélemény